Nieuws van De Lier

Nieuwe locatie van de vieringen vanaf september !

In september 2024 bestaat De Lier 20 jaar!
Uiteraard worden er plannen gesmeed om dit porseleinen jubileum te vieren. Bij de start van dit jubileumjaar verplaatsen wij onze tent van samenkomst.  We zijn vanaf dan te gast in de kapel van het voormalig klooster van de Zusters van Maria van Pittem (Mariawende) in Brugge (Sint-Kruis). Locatie: Pastorieweg 2 – 8310 Brugge.  

Uiteraard ben je daar evenzeer welkom!

Bereikbaarheid:
– Met de auto: gratis parking aan de kerk van St-Kruis (Boogschutterslaan) of aan het kerkhof (einde Pastorieweg)
– Openbaar vervoer: drie buslijnen bedienen Sint-Kruis Kerk op zondagmorgen vanuit Brugge: Lijn 1, Lijn 3 en Lijn 4.

‘Huizen van Vrede’ zoekt…

Op  12 oktober 2016 was er een bijeenkomst in samenwerking met Huizen van Vrede, SOCK en Solidariteit met Vluchtelingen Assebroek ter ondersteuning van vluchtelingen. Eén van de acties die werd ondernomen in opvolging van deze info-avond was de opmaak van de Facebookpagina ‘Huizen van Vrede‘. Hier kunnen concrete noden en vragen van deze organisaties snel gelinkt worden met aanbiedingen van vrijwilligers, materiaal, ondersteuning… Heb je geen Facebook, dan kun je je gegevens achterlaten op ons contactformulier.

Op dit moment is er nood aan: bedden, matrassen, lakens, serviezen, potten en pannen.

Je kan die steeds bezorgen op woensdag van 9 tot 11.30u in het mussennest ons magazijn. Wegbeschrijving: https://www.huizenvanvredevzw.be/_files/ugd/f02ea5_c8f5c24fc2f14cffadb57170052b8bb1.pdf?fbclid=IwAR2ayRdZVG2lGqMnUAvogJC5x4JcXjXNno3aDm2g3nibTLvh44ZQkGRRZZ8

Infoavond: mogelijkheden en moeilijkheden bij de aanvraag voor een sociale woning

Dinsdag 21 maart 2017 om 19 uur gaat  een infoavond door in samenwerking met de Brugse verenigingen met mensen in armoede.
Thema: mogelijkheden en moeilijkheden bij de aanvraag voor een sociale woning.
Spreker is Luc De Smedt, verantwoordelijke van de sociale huisvestingsmaatschappij.

Iedereen is welkom in buurthuis “Van Volden”, Joris Dumeryplein 1 (Boeveriestraat), Brugge.

De toegang is gratis.

 

God en de kunst van het vissen

Symposion en uitgeverij Lannoo organiseerden een lezing van de Joods-Franse filosoof Ouaknin op zaterdagavond 28 januari 2017. Wie het boekje van Ouaknin ‘God en de kunst van het vissen’ koopt bij Symposion in de Oostmeers én het codewoord ‘De Lier’ zegt, zorgt ervoor dat  € 2,99 van de aankoopprijs naar de sociale projecten van de Lier gaat.