De Lier in de pers

 

 • Het Vlaams christelijk opinieweekblad TERTIO presenteerde op 28 juni 2023, binnen de context van een dossier ‘Liturgische vernieuwing’ De Lier als een ‘Geloofsgemeenschap  waar het Boek wordt geleefd’.
 • 2018-2019 was het 15de jaar dat De Lier bestaat. Op 30 juni 2019 werd dit feestelijk gevierd. In de pers verschenen deze artikels: Het nieuws van West-Vlaanderen Radio Exclusief Brugge 
 • Op 20 mei 2016 verscheen in De Standaard een artikel van Maarten Goethals over vrouwelijk priesterschap. In De Lier worden de vieringen voorgegaan door zowel mannen als vrouwen. Een vrouwelijke voorganger getuigt, het interview is te vinden op de website van De Standaard onder de titel ‘Vrouwelijke priesters zijn de toekomst‘.
 • Met de keuze van de Argentijnse kardinaal Jorge Mario Bergoglio tot paus Franciscus wordt de hoop tot vernieuwingen in de Kerk weer aangewakkerd. Het weekblad KNACK zocht naar vernieuwende basisbewegingen in Vlaanderen en vond o.a. De Lier in Brugge. Een introductie bij het artikel van Chris De Stoop dat verscheen op 27 maart 2013 kan je vinden op de website onder de titel ‘Hoe God verdween uit Vlaanderen‘, het volledige artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.
 • De tv-uitzending Terzake van 29 november 2010 schonk aandacht aan kerkbewegingen die nieuwe wegen banen. Ook De Lier kwam daar in  aan bod.
 • Op 16 november 2010 schreef de Amerikaanse journaliste Doreen Carvajal een artikel over ‘basiskerken’ in Vlaanderen.
  Ook de Lier kwam aan bod. De korte bijdrage verscheen in The New York Times en in The International Herald Tribune.
  Lees het artikel ‘Catholics in Belgium Start Parishes of Their Own’ via deze weblink
 • Hier vind je een pdf-versie van een artikel van André van Kempen over de creatieve geloofstaal van Huub Oosterhuis , gepubliceerd in Tijdschrift voor Geestelijk Leven, juni 2010, p.97-104.