HUISLITURGIE IN CORONA-TIJDEN – 7/6/2020

Nav de corona-maatregelen kan de gemeenschap tijdelijk niet meer samen komen in de vertrouwde Minnewaterkapel. Er werd beslist om over te stappen naar een huisliturgie. Elke abonnee op de nieuwsbrief krijgt de link doorgestuurd met de teksten en de muziek voor de volgende viering.

Op zondag om 10u30 of op een ander moment dat je past kan wie wil van thuis uit met deze insteek aan de slag, in de wetenschap dat de rest van de gemeenschap met haar of hem verbonden is.

Praktisch: Een kleine waarschuwing vooraf: zet je volumeknop in het begin niet te luid om niet verrast te worden!

—————–

Lieve mensen van De Lier

Tommy kreeg de vraag om een bijdrage te leveren aan de viering van deze week. Van het een kwam het ander en gaandeweg staken we samen een volledige viering in mekaar.

Het ging over beweging en laat dat nu net zijn wat ik (Mieke) in coronatijd stelselmatig deed: op de fiets in beweging naar mensen toe.

De eerste weken een kaartje in de bus, geleidelijk ook wat contacten op veilige afstand. Zowel bij die beweging als bij het maken van de viering ervaarden we heel veel plezier, heel wat hindernissen, heel veel deugddoende verbinding.

Wij werkten niet met professioneel opnamemateriaal, misschien moet je soms wat extra goed luisteren of het volume van filmpje en/of afspeelapparatuur wat verhogen.

We hopen dat we de vreugde die wij eraan beleefden uitstralen en dat jullie ervan kunnen meegenieten.

Hartegroetjes,
Tommyieke

—————–

Met dank aan

  • Mieke Feijtraij en Tommy Vandendriessche voor de volledige uitwerking en realisatie van dit filmpje
  • Patrick Delanoeye voor de website

Het ga je goed… en tot volgende week!

—————–