‘Huizen van Vrede’ zoekt…

Op  12 oktober 2016 was er een bijeenkomst in samenwerking met Huizen van Vrede, SOCK en Solidariteit met Vluchtelingen Assebroek ter ondersteuning van vluchtelingen. Eén van de acties die werd ondernomen in opvolging van deze info-avond was de opmaak van de Facebookpagina ‘Huizen van Vrede‘. Hier kunnen concrete noden en vragen van deze organisaties snel gelinkt worden met aanbiedingen van vrijwilligers, materiaal, ondersteuning… Heb je geen Facebook, dan kun je je gegevens achterlaten op ons contactformulier.

Op dit moment is er nood aan:

  • medestanders in de regio Torhout om op bezoek te gaan bij vluchtelingen maar ook meer algemeen, om in die regio een lokale werking van Huizen van Vrede mee op te starten. Momenteel is daar een huurwoning voor vluchtelingen en dus moeten daar ook vrijwilligers rond komen…
  • een bijkomende camionette mét chauffeur: om te helpen bij het ophalen van aangeboden meubels her en der in de Brugse regio. Er is een vergoeding voorzien voor de kilometerkosten.
  • een bakfiets en fietsen, al dan niet mét fietstassen (in perfecte staat)
  • tolken om tussen te komen bij doktersbezoeken en dit voor de talen ‘URDU’, ‘DERRI’ en ‘PASHTUN’.
  • een gastgezin voor een jonge vluchtelinge voor periodes juli-augustus en september-oktober
  • warme dekens of donsdekens + warme truien en winterjassen (m/v)
  • bruikbare matrassen voor 1-persoonsbedden