15 jaar De Lier

De Lier mag in 2019 15 kaarsjes uitblazen…: een feestelijke gebeurtenis die we niet zomaar voorbij willen laten gaan.

Naar goede gewoonte werd de gemeenschap bevraagd over hoe we deze verjaardag willen vieren. 38 personen uit onze gemeenschap vulden de enquête in. 15 personen willen een concrete taak op zich te nemen voor de organisatie van de festiviteiten. Wat blijkt uit de bevraging?

84% vindt dat “15 jaar De Lier” een combinatie moet zijn van feest van de gemeenschap én van naar buiten treden. 65% vindt dat er grotere én kleinere feestmomenten kunnen zijn.

65% heeft de feestelijke viering met aansluitend receptie, feestmaal en allerhande gezinsvriendelijke activiteiten op de eerste plaats gezet en nog eens 15 % op de tweede plaats. Onze gemeenschap heeft zich met 80% dus zeer duidelijk uitgesproken. De datum wordt zondag 30 juni 2019 en we hopen op de Magdalenakerk als locatie.

Een liedavond was voor 10% de eerste keuze en voor 28% de tweede keuze. Met 38% voor plaats 1 én 2 willen we aan de dirigenten en pianisten vragen om dit verder te bekijken.

Het weekend kreeg 13% als eerste keuze en 21% als tweede keuze. Samen goed voor 34%. Ondanks het feit dat er voor dit weekend minder draagvlak is, willen we dit toch organiseren omwille van het ‘verbindend’ aspect van zo’n weekend. We huurden het Kasteel van Hoogveld in Veldegem voor het weekend van vr 11 tem zo 13 oktober 2019. Door de nabijheid bij Brugge kunnen mensen dus ook makkelijk aansluiten voor een dag(deel). De Stuurgroep besliste dat het ‘fair’ is dat de deelnemers zelf de kosten moeten dragen. (=geen tussenkomst vanuit de kas).

Meer nieuws volgt de komende weken en maanden op onze website of via onze nieuwsbrief (abonneer je hier)

Naar boven